Alles wat je wilde weten over de Duitse klassieke auto-import

By | March 29, 2021

Om een van die zeldzame auto’s te verkrijgen, zouden de meeste verzamelaars een voertuig uit Duitsland moeten importeren. Terwijl deze populaire merken goede modellen in de VS hebben, waren veel meer iconische modellen eigenlijk alleen beschikbaar in Duitsland. Veel individuen vragen zich af hoe ze auto’s uit Duitsland in de VS moeten importeren, maar de procedure zelf is niet zo gecompliceerd met de juiste gids. In het verleden waren er veel methoden om dit te doen. Na verloop van tijd is het systeem echter behoorlijk georganiseerd en betrouwbaar geworden. Dit betekent dat bijna iedereen het met succes kan doen.

Allereerst, alles wat u moet doen om te beginnen is contact op te nemen met uw dichtstbijzijnde importauto van Duitslandspecialisten zoals Van Leersum & Zn. Ze zullen in staat zijn om uw voertuigen papierwerk en de bijbehorende douanehelling te regelen om het klaar te maken om naar de VS te worden verzonden. Meestal kan dit een paar weken duren. Als u echter bereid bent om geduldig te zijn, zal het wachten de moeite waard zijn, want zodra uw voertuig in de Verenigde Staten arriveert, is het alleen maar om het naar de lokale DMV te brengen. Daar wordt de auto ge├»nspecteerd door de lokale functionarissen en krijgt een certificaat van inspectie die u kunt gebruiken als bewijs van de conditie voor auto’s bij terugkeer naar uw thuisland.

Als u bovendien naar Duitsland gaat reizen, moet u uw geldige rijbewijs voor douanebeambten presenteren. Het proces lijkt sterk op die van Amerikanen die hun ID moeten presenteren aan grenzende ambtenaren. Dan is de auto klaar om te gaan en u zult de mogelijkheid hebben om het in de VS te rijden vanuit de haven van uw eindbestemming. In sommige gevallen moet u echter mogelijk een automatische transportdienst regelen om de veilige levering van uw voertuig rechtstreeks op uw eindbestemming te garanderen.

Als u op zoek bent naar uw auto naar de Verenigde Staten, is het belangrijk dat u er alles aan doet om uw voertuig te beschermen. In Duitsland wordt bijvoorbeeld niet beschouwd als een strafbaar feit om uw voertuig over de Autobahn te vervoeren. Dit beleid maakt het u gemakkelijker om uw voertuig legaal te besturen zonder zich zorgen te maken over boetes. Bovendien zijn de meeste verzekeringsmaatschappijen in de VS bereid om met u samen te werken met betrekking tot het verzekeren van uw voertuig, zodat u wettelijk kunt rijden tussen bestemmingen in Duitsland en de Verenigde Staten.

Voor degenen die nog steeds onzeker zijn over de hele procedure van het importeren van auto’s naar de Verenigde Staten, kunnen ze vertrouwen op de American Automobile Importter Association (AIAA). Deze organisatie kan ze op elke gewenste manier helpen, of ze nu een tweedurige lichte vrachtwagen of een luxe sedan willen importeren. Bovendien kan de associatie ook informatie verstrekken over de meest effectieve autobedrijven in het land. In feite biedt de AIAA een gratis verwijzingsservice voor iedereen die hun auto wil importeren naar de VS met behulp van een auto-importbedrijf in Duitsland.

Je moet altijd voorzichtig zijn tijdens het selecteren van een bedrijf om je voertuig naar de VS te verzenden vanuit Duitsland. Veel rederijen overbelasten en leveren niet op alle bestemmingen. Het is daarom belangrijk dat u contact opneemt met een authentiek bedrijf om de beste deal voor uw auto-import te krijgen. U kunt zelfs op internet zoeken om een bedrijf te vinden dat klaar is om u te helpen bij het verzenden van uw voertuig naar het land van uw keuze. Bovendien, als u op zoek bent om wat geld te besparen, moet u ook overwegen om een professionele Duitse auto-importeur in te huren om ervoor te zorgen dat uw kostbare voertuig veilig op uw bestemming aankomt.

Bezoek vanleersum.nl voor meer informatie