Grillen: hoe u thuis vlees kookt

By | February 23, 2021

Er is een zeer goede reden dat de vleesverkoop de grootste afzonderlijke afnemer in de Verenigde Staten blijft; Maar hoewel er veel positieve recensies zijn geweest over vleesapparatuur en er nog meer lof wordt gegeven aan moderne kooktechnieken en apparatuur, is er verrassend weinig aandacht besteed aan het primaire deel van de bereiding, het vlees zelf.

Hoewel dit voor sommigen misschien vreemd lijkt, is het logisch als je kijkt naar hoe vlees wordt bereid, gekookt en verwerkt.

Laten we beginnen met de manier waarop we het meeste vlees koken en bereiden. We beginnen meestal met een lekkere hete grill, maar barbecues en buitenkeukens zijn de afgelopen tien jaar meer informele manieren geworden om vlees te bereiden en te koken. Dit omvat grillen, saucen, barbecueën, striping of grillen. Al deze methoden omvatten het gebruik van olie of vet, een soort marinade en meestal wordt saus, of het nu gaat om een eenvoudige tomatensaus of een balsamicosaus, rechtstreeks op vlees aangebracht.

Hoewel er veel uitstekende recepten zijn, hebben veel mensen gewoon niet genoeg tijd om te gaan zitten en ze te leren. Gelukkig is het nu veel gemakkelijker dan ooit om een goed gehaktbrood te pakken en het in minder dan een uur te koken en het dan klaar te hebben voor het avondeten. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een geweldige BBQ-varkensburger, doe je dat gemakkelijk in je achtertuin. Kies gewoon een stuk vlees, hak het fijn, voeg wat marinara toe en kook het tot het bijna gaar is.

Evenzo, voor diegenen die op zoek zijn naar een echt heerlijk smakend recept voor BBQ-ribben, is vlees koken in een oven een geweldige manier om het te doen. Veel mensen hebben simpelweg niet de tijd om te gaan zitten en vlees goed te koken, dus vlees koken in een oven is beter dan een grill kopen, de tijd nemen om op te ruimen en dan wachten tot het vlees volledig gaar is. Er is ook een ander voordeel aan het koken van vlees in een oven dat verder gaat dan de smaak, namelijk het feit dat je vlees in kleinere maten kunt kopen. Als je een grote plak rundvlees in een winkel koopt, kan het veel tijd en moeite kosten om het in kleinere stukjes te snijden en ze allemaal afzonderlijk te koken. Omdat je vlees kleiner kunt kopen dan je typische hamburger, ribben en borst, bespaart ze allemaal in één pan je veel werk.

Natuurlijk kun je altijd vlees over de top koken op de grill, wat iets is dat de meeste mensen op een bepaald moment of een ander willen proberen.

Veel mensen hebben echter niet de juiste ervaring om grillen goed genoeg te maken en willen iets speciaals doen. Als je bijvoorbeeld een kalkoen gaat barbecueën of een varken gaat roosteren, wil je dat doen met stukken zoals roksteak, zijsteak, ribeye of filet mignon. Deze stukken zijn allemaal veel duurzamer dan je gemiddelde zijsteak, dus ze zijn ook perfect voor mensen die niet om de smaak van hun vlees geven (omdat ze niet zo vet zijn) en meer smaak willen toevoegen zonder zich zorgen te maken over zaken als opruimen.

Gegrilde kip is de ultieme manier om snel en gemakkelijk te koken, vooral als je het combineert met een lekkere gepofte aardappel of frites. De truc om kip te grillen is om het op een hete grill te beginnen en het ongeveer medium rood te laten worden of zelfs te laten branden als je dat nog niet hebt gedaan. Verwijder vervolgens eenvoudig de schil en snijd het vlees in, zodat het een uur of twee langer kan koken. Sommige mensen houden van kippenvleugels, maar we raden aan om alleen kip te gebruiken als je dit doet. Je kunt kippenvleugels in verschillende delen kopen, maar over het algemeen komen ze in dunne delen zoals vleugels, wat beter is als je het grootste deel van het vlees in je wilt houden tijdens het grillen.

Klik hier voor meer informatie: https://cooltomeatyou.nl/