Hoe u een makelaar kiest om uw huis te verkopen?

By | August 31, 2022

Makelaar

Hoe u een makelaar kiest om uw huis te verkopen?

Bij het kiezen van een makelaar moet u op zoek naar iemand met een breed scala aan ervaring en kennis. Ze moeten bereid zijn om met u te netwerken om de best mogelijke prijs voor uw huis te krijgen. Ze moeten ook eerlijk en duidelijk zijn. Ze moeten bereid zijn om al uw vragen eerlijk en professioneel te beantwoorden. Als u denkt dat uw makelaar u niet kan helpen, zoek dan iemand die u een persoonlijke garantie kan bieden meer info op deze site. U kunt ook contact opnemen met een lokale overheidsinstantie om te zien wat hun normen zijn.

Bij de verkoop van uw woning rekenen makelaars doorgaans tussen de 0,5% en 3% van de totale verkoopprijs. Afhankelijk van het gebied en het type onroerend goed kunnen ze extra kosten in rekening brengen voor marketing. Deze vergoedingen moeten vooraf worden overeengekomen om eventuele verwarring achteraf te voorkomen. Volgens Which? bedragen de landelijke gemiddelde makelaarskosten 1,3% van de totale prijs van het onroerend goed. De kosten variƫren echter aanzienlijk en u moet altijd het totale bedrag bevestigen voordat de makelaar uw huis op de markt brengt.

Voordat een potentiƫle huurder er intrekt, doet een makelaar een referentiecheck. Dit kan door gebruik te maken van Equifax, Experian of Call Credit data. Een goede makelaar zal ook om een eerdere verhuurdersreferentie vragen, evenals een arbeidsreferentie. Dit zorgt ervoor dat de huurder financieel stabiel is en goede referenties heeft. Verder zal een makelaar ook foto's van het onroerend goed maken voordat het op de markt wordt aangeboden. Dit zal hen helpen om de beste prijs ervoor te bepalen.

Zoek meer informatie op: Makelaardij Schierbeek