Tips voor het afstemmen van de motor – Verbeter de prestaties

By | February 16, 2021

Motor Tuning Service van Chipperformance – Motortuning is simpelweg de aanpassing of wijziging van de prestaties van een motor of regeleenheid om de prestaties, de economie of zelfs de duurzaamheid van die specifieke motor te verbeteren.

In de wereld van het tunen van een motor worden de termen tuning en modificatie vaak door elkaar gebruikt. Modificatie is doorgaans meer gericht op mechanische veranderingen, terwijl afstemming meer is gericht op esthetische veranderingen. Een volledige herafstemming van de motor omvat het veranderen van verschillende dingen, zoals: timing, ontstekingstijdstip, carburateurstralen, uitlaatkleppen, brandstoftoevoer / reductiesystemen, enz. Hoewel deze wijzigingen soms kunnen worden uitgevoerd tijdens dezelfde procedure als een afstemmingsopdracht, is het belangrijkste doel van deze taken het verfijnen en verwijderen van ongewenste of onnodige variabelen.

Een andere term die wordt gebruikt bij het afstemmen van de motor is de inlaatluchtbehandeling. Deze term verwijst naar de aanpassing van de ventilatieopeningen en uitlaatpoorten van de carburateur om te helpen afkoelen en de luchtstroom door de motor te verbeteren. Dit omvat de toevoeging van een nieuwe intercooler om de luchtstroom langs de carburateurzijde van de motor te verbeteren en / of de toevoeging van een nieuwe inlaatpoort in de uitlaatpoort van de motor. Enkele veel voorkomende inlaatluchttemperaturen zijn: laag, gemiddeld, hoog en super hoog.

De laatste stap bij het afstellen van de motor wordt vaak de haardplaat-test genoemd.

Dit is de laatste test voordat er wijzigingen aan het voertuig worden aangebracht. Dit omvat: vergelijking van stationair toerental en brandstofverbruik onder verschillende rijomstandigheden, stationair draaien met volledig motorvermogen (alleen contact aan, geen boost) en stationair rijden (geen open verbranding, onmiddellijke acceleratie, enz.). Verschillende mensen zullen verschillende meningen hebben over wat zij als een goede testsessie beschouwen. Maar over het algemeen is het belangrijk om de auto met al zijn vermogen te laten rijden, ongeacht of u denkt dat het vermogen van de auto optimaal is of niet.

Met uw basiskennis van motortuning en de juiste onderdelen en gereedschappen kunt u uw eigen unieke blauwdruk- en testprocedures creëren. Je hebt nodig: een bougie, een aardedraadtester, een elektronische ontstekingstester, een carburateurreiniger, een primer, een paar verschillende merken bougies en een trechter. Deze items zijn gemakkelijk online te vinden en zijn extreem goedkoop.

De volgende stap is het verwijderen van het bestaande brandstofinjectiesysteem, transmissie, uitlaatsysteem en motortuning. Het opnieuw toewijzen wordt gedaan door bepaalde onderdelen te vervangen, zoals: de brandstofleiding zodat deze overeenkomt met de nieuwe remapping, de ontluchtingsbuis, de brandstofleiding bij de firewall, het filter, de peilstok en een brandstofslang. U moet het bestaande brandstofverbruik kwijtraken. Uw doel is hier om het brandstofverbruik zo veel mogelijk te verminderen zonder de manier waarop de auto werkt drastisch te veranderen.

Nadat dit proces is voltooid, is het belangrijk om de motoren nog een keer af te stemmen. Dit wordt gedaan door een nieuwe set afstemmingssleutels van de motor te monteren. Toetsafstemming gebeurt met een elektronische tuner, maar handmatig afstemmen kan voor sommige auto’s ook een goede optie zijn. Om de efficiëntie van uw motoren te verbeteren, zal het opnieuw afstemmen van de bougies de hoeveelheid verbrandingsgas die naar de cilinders wordt gestuurd, verhogen. Door uw motoren af te stemmen, zult u merken dat uw auto of vrachtwagen veel soepeler zal rijden en veel langer zal rijden.

Klik hier voor meer informatie http://www.chipperformance.nl/