Leren een tuinman te zijn

By | October 2, 2021

Leren een tuinman te zijn

Een belangrijk verschil tussen een landschapsarchitect en een tuinman is hun reikwijdte van de projectomvang. Tuinarchitecten hebben meestal slechts één of misschien twee specifieke handelsvergunningen nodig. Ze kunnen een vergunning van een algemene aannemer nodig hebben om een terras of tuinhuisje te bouwen, of ze kunnen een vergunning voor beton of bestrating nodig hebben om eenvoudig verhardingswerk te doen. Een tuinman daarentegen zal een breder scala aan vergunningen nodig hebben, afhankelijk van de aard van zijn werk. Sommige hiervan omvatten; bouwvoorschriften voor gebouwen in een stedelijk gebied, die voor tuinen en openbare voorzieningen, rijvoorschriften voor degenen die openbare wegen en paden gebruiken, en zelfs enkele voorschriften met betrekking tot de invoer van hout en andere zware materialen in het land Kibbel Hoveniers. Het is ook mogelijk dat iedereen een vergunning heeft om een willekeurig aantal tuinprojecten uit te voeren.

Een tuinman heeft doorgaans een basiskennis van de plantstructuur, plantenvoeding, bodemvoorbereiding, ongediertebestrijding en waterbehoud. Het is niet ongebruikelijk dat ze zich bewust zijn van belangrijke zaken als insectenschade, bodemvruchtbaarheid en waterbeschikbaarheid. Dit is echter geenszins de volledige lijst van de kennis waarmee ze rekening moeten houden tijdens het groeiproces van een tuin of het voortdurende onderhoud ervan. Veel mensen denken zelfs dat een landschapsingenieur aanzienlijk meer kennis en ervaring heeft dan een tuineigenaar of tuinman! Het is de taak van de landschapsingenieur om ervoor te zorgen dat alle plannings-, beplantings- en groeiprocessen van een tuin of landschap correct worden uitgevoerd met een minimale impact op het milieu.

Het ontwerp van een aangelegde ruimte moet rekening houden met een hele reeks overwegingen waar de tuinman rekening mee moet houden. Dit is vaak waar een tuinman verschilt van een landschapsontwerper. Een tuinman moet bijvoorbeeld rekening houden met factoren zoals; hoeveel zon krijgt de tuin en wat kan er in een bepaalde ruimte geplant worden? Een ander ding waar de tuinman mogelijk rekening mee moet houden, is hun budget; vaak zijn de budgetten erg krap en kan een landschapsontwerper meer werk en kosten vergen.

Zoek meer informatie op: https://www.kibbelhoveniers.nl/